Acest flanelograf cu posibilitati multiple de joaca, ofera educatoarei, parintilor si copiilor sanse de creativitate si dezvoltare prin joc.
Ceasul ofera sansa copilului de a invata orele din zi si din noapte si sa fixeze el singur ˝acele˝ pentru a descoperi prin logica acele de pe ceas.
Coloanele cu bile colorate, asezate in scara numerica, da copilului posibilitatea de a intelege ca numerele nu sunt o cifra, ci o cantitate si ca numerele mai mari sau mai mici se raporteaza fata de predecesorul numar prin punere in perechi, un element va ramane fara pereche.
Pe careul de 3*3 se pot executa diferite jocuri cu jetoaneledin saculet.
Dedesupt prin insiruirea culorilor si betisoarelor colorate se pot fixa culorile, dar se pot invata in ordine culorile curcubeului, fenomen natural deseori intalnit de copii la aceasta varsta.
Vaza cu flori ofera posibilitatea de a realiza creatii proprii cu elemente din natura si de a le aseza dupa marime.
Papusa cu parul impletit, il deprinde pe copil cu impletitul si despletitul parului papusii, dar si a parului presonal sau a snururilor colorate.
Figurile geometrice dau sansa recunoasterii figurilor geometrice de baza( triunghi,dreptunghi, patrat, oval, cerc) si asezarea lor pe diferite criterii ;forma, marime,culoare.
Insiruirea bilelor colorate pe snur, poate fi un exercitiu manual distractiv si atractiv, deprinzand copilul cu insirarea si creativitatea.
Labirintul soricelului prin cascaval, da impresia de urmarire, de perspicacitate, care de fapt este a copilului care intra in acest rol.
In ansamblu tabloul invita la joc, dar creaza si alte posibilitati de joc ce pot fi descoperite individual.
Sinteza realizata de educatoarea grupei Luminite.
Leave a Reply